Poppunt Drenthe

Het belang van popmuziek moet in de provincie Drenthe hoger op de (politieke) agenda. Dat vinden de organisaties die zich hebben verenigd in Poppunt Drenthe. De organisaties willen bouwen aan een provinciale infrastructuur voor talentontwikkeling en de zichtbaarheid van de Drentse popmuziek vergroten. Er komen projecten, nieuwe popproducties en er wordt gedacht aan de uitreiking van popprijzen en netwerkbijeenkomsten voor belangrijke spelers in het popveld.

Poppunt Drenthe is een initiatief van Muziekcoöperatie Meppel, Het Podium Hoogeveen, VanSlag Borger, podium Zuidhaege in Assen en K&C.  De gemeente Hoogeveen, Assen, Emmen, Borger-Odoorn en de provincie Drenthe ondersteunen het initiatief.

www.poppuntdrenthe.nl

Kinderkolonie veenhuizen

De Kinderkolonie is een theatervoorstelling van theatermaker Jos Spijkers, gebaseerd op het boek De Kinderkolonie van Wil Schackmann. Een voorstelling over een ambitieus project uit de 19e eeuw: het opvangen van duizenden weeskinderen uit heel Nederland in de kolonie Veenhuizen. Jongeren en volwassen spelers spelen De Kinderkolonie bij Coco Maria in Veenhuizen, vlakbij de plek waar vroeger het Derde Gesticht stond. Door een stem te geven aan de wezen, worden de wezen van vlees en bloed met hun eigen angsten en verlangens. De voorstelling maakt pijnlijk duidelijk dat ondanks alle goede bedoelingen het project een mislukking werd waarbij de wezen aan het kortste eind trokken.

www.kinderkolonie.nl

Oringer Dweildag

In het kader van het 60-jarig jubileum van Muziekvereniging ODO wordt de Oringer Dweildag georganiseerd. De Oringer Dweildag is een fantastische middag in het mooie dorp Odoorn tijdens de intocht van de Drentse Wandel4daagse met ook een grote braderie. Kortom een hoop gezelligheid.

www.muziekverenigingodo.nl

 

De moord bij Het Zwarte Gat

Het Zwarte Gat ligt nabij de plek waar 137 jaar geleden de moord op Mina Koes werd gepleegd. In dit natuurgebied wordt een theaterstuk in de vorm van een openlucht-

voorstelling opgevoerd. Het publiek neemt plaats op een tribune die uitzicht biedt op een speelvlak met de veenplas Het Zwarte Gat als achtergrond. De veenplas vormt tegelijkertijd het decor en een betekenisvol element in de voorstelling. De voorstelling begint steeds vóór het invallen van de schemering. Het geleidelijk donker worden maakt deel uit van de sfeer en inhoud van de voorstelling.

www.minakoes.nl

De Nachtelijke Beleving

De Nachtelijke Beleving is een initiatief van Stichting Toeristische Promotie Westerveld en Roestvrij Theater en betrokken ondernemers en verenigingen uit Havelte, Diever, Frederiksoord en Dwingeloo.  De Nachtelijke beleving heeft maatschappelijke meerwaarde voor inwoners -jong en oud- in de regio door haar sociale karakter. De individuele evenementen hebben allen een sportief, sociaal- cultureel karakter waarbij ‘samen beleven en organiseren’ centraal staat. De Nachtelijke Beleving, ervaar je niet alleen. Nee, het is een activiteit waarbij gezinnen, buren en vrienden er met elkaar op uit trekken om de unieke cultuur-historische verhalen die de gemeente rijk is te beleven.

www.hetnationaleparkvandrenthe.nl