Anna’s tocht

Omschrijving

Wanneer de blinde Anna zichzelf de uitdaging oplegt om een trektocht te paard van 150 kilometer te maken door Noord Nederland, komt zij zichzelf en haar beperkingen keihard tegen. Enkel en alleen op basis van GPS is zij van plan om in haar eentje vijf dagen lang haar weg te vinden door de natuurgebieden van Drenthe en Friesland. In de flm volgen we Anna tijdens de voorbereidingen en de uiteindelijke tocht zelf. We beleven met haar de momenten dat ze geniet als ze de wind door de vliegdennen hoort en het vers gemaaide gras ruikt, maar ook tijdens de ontberingen en tegenslagen. Hoewel de fanatieke amazone de tocht maandenlang heeft voorbereid, blijken sommige elementen van haar voorgenomen prestatie té hoog gegrepen.

Anna’s Tocht maakt pijnlijk duidelijk dat de ambitieuze Anna niet alles kan in de wereld van de zienden en dat haar beperking haar soms afhankelijk van anderen maakt. Toch blijft Anna denken in mogelijkheden, niet in beperkingen: “Het niet mogelijk ligt voor mij heel ver weg, want binnen het niet mogelijk is er altijd wel veel mogelijk”.

Wat de documentaire Anna’s Tocht extra bijzonder maakt, is dat er tijdens het maken van de flim speciaal rekening is gehouden met een niet-ziend publiek. De flm heeft een soundtrack die luistert als een podcast en maakt Anna’s Tocht zowel voor zienden als niet-zienden een volledig cinematografsche ervaring. De film gaat in première tijdens het Sportflm Festival Rotterdam (van 7 tot 10 december 2021) en zal op 1 januari 2022 worden uitgezonden door RTV Drenthe.

www.mirakelfilm.nl