Inclusiedansfestival MOVEME! 2023

Omschrijving

Wat als je lichaam of delen van je lichaam je ineens in de steek laten? Wat als je niet meer kunt zien, horen of zelfstandig bewegen en je deels of volledig afhankelijk bent van anderen in doen en laten? Door middel van dans kunnen mensen ‘loskomen van beperkingen’. Dans is het onderzoek van en door het lichaam alleen of in interactie met anderen. Dans helpt je bij dat onderzoek.
Een publiek ziet dit. Zien dansen, neemt een publiek mee in de wereld van een leven met een enkelvoudige of meervoudige beperking, maar daarnaast laat ook lichamelijke beperkingen verdwijnen. Idiosyncratische lichaamsbewegingen worden geesteticeerd, veranderen van apart, gek naar bijzonder en lichamen verliezen een connotatie van een handicap.
Inclusiedans is meer dan inclusief. Inclusiedans is een “tak van sport” waarin dansmakers in de brede zin van het woord samen op zoek gaan naar wat er mogelijk is en een buiten de eigen grenzen, de eigen beperkingen treden: een ontwikkeling van een inclusieve choreografie. Het inclusiedansfestival MoveMe! wil die experimenten en ontdekkingen laten zien. Het wil anderen stimuleren en inspireren ook op zoek te gaan en aan de slag te gaan. Het wil bruggen slaan tussen het sociaal domein (zorg, welzijn, onderwijs) en kunst en cultuur.

Website Move Me